Aankomende keuringen

VNE Fokkersdag

17.feb. 10:30 - 15:00  -  Utrecht

Regio aanspreekpunten

Heeft u een vraag een probleem of wilt u meer weten over de ezel? Wij hebben hiervoor regio-aanspreekpunten die u in uw eigen regio kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor uw vragen of problemen.

Opens internal link in current windowlijst aanspreekpunt in uw regio

logo koepelfokkerij

De VNE is aangesloten bij de koepelfokkerij

www.koepelfokkerij.com

Vindt ons op Facebook

Vereniging het Nederlands Ezelstamboek

Bij beschikking trc2001/1103 van de minister van LNV
d.d. 2 april 2001 is de vereniging erkend als stamboekhoudende vereniging voor ezels.

De Vereniging het Nederlands Ezelstamboek (VNE)
De Vereniging het Nederlands Ezelstamboek (VNE) is opgericht in 1976 met onder meer als doel de gezondheid en het welzijn van alle ezelrassen in Nederland te bevorderen. Daarnaast heeft de VNE als doelstelling het bevorderen van de fokkerij van de Mediterrane Miniatuur Ezel en de Nederlandse Ezel die voldoen aan de voorwaarden zoals vastgelegd in het stamboek/fokreglement met beide hun eigen specifieke raskenmerken.
Deze doelstellingen worden in samenwerking met onze leden-fokker(s) nagestreefd.
Ons fokdoel is het bevorderen van de fokkerij, het in stand houden en verbeteren van een goede en gezonde populatie.
De VNE heeft in 2001 de erkenning als officiƫle stamboekorganisatie verkregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voorheen was dit de PVE.
Vanaf 2014 tevens de erkenning om voor het ras Mediterrane Miniatuur ezel het stamboek te voeren waardoor wij ook in de stamboekpaspoorten het ras Mediterrane Miniatuur ezel mogen vermelden.

Klik hier om verder te lezen.