Ezel keuring

Er worden door ons per jaar een drietal keuringen georganiseerd. Twee algemene en een hengstenkeuring. Om deel te nemen aan deze keuringen moet u lid zijn van de vereniging en de ezels geregistreerd zijn in onze database.

De ezels worden voor de keuring ingeschreven op basis van ras, leeftijd en schofthoogte. Elke groep wordt beoordeeld door een vakkundige jury.

Tijdens deze ezel keuringen worden de ezels zowel veterinair als op gangen en exterieur gekeurd en speelt het karakter ook een belangrijke rol. Het keuren van ezels en mogelijk constateren van erfelijke afwijkingen is van groot belang.

Mediterrane Miniatuurezels, waarvan 3 generaties bekend zijn, worden na het behalen van 1 x A-premie of 2 x B-premie opgenomen in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Van de Nederlandse ezel Klasse I en II dient tenminste 1 generatie bekend te zijn en dienen zij 1x een A-premie of 2 x een B-premie behaald moeten hebben om opgenomen te worden in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Tevens nemen wij van elke gekeurde dekhengst een DNA-monster. Zodoende kunnen wij als stamboekvereniging samen met onze leden toezien op een verantwoorde fokkerij.

De keuringsdata zijn aan het begin van het jaar bekend en te vinden op de website, Facebook en worden daarnaast gepubliceerd in het verenigingsblad “de Balknoten”. De keuringsregels kunt u terugvinden in de fokreglementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Evenement details:

 • zo
  03
  jun
  2018

  Evenement bij Ezelpret in Deurningen

  11:00Deurningen

  Zondag 3 juni wordt het eerste evenement gehouden bij Ezelpret in Deurningen (Twente). Wij zijn te gast op een boerderij die allerlei activiteiten met ezels organiseert.

  KLIK HIER voor meer informatie

  Deze dag is er een open dag waar van alles wordt georganiseerd. Ten eerste zijn er voor ezeleigenaren allerlei interessante workshops: hoefverzorging door Jorick ten Brinke en vrijheidsdressuur met ezels door Merel Jansen. Tevens is er ook nog mogelijkheid om aangespannen te rijden met ezels. Naast deze workshops rondom ezels zijn er nog diverse andere activiteiten zoals schapen drijven en een roofvogelshow. Ook voor kinderen zijn er leuke dingen om te doen zoals krijtbordje maken, springkussen en kaarsen pimpen.
  Deze dag is van 11:00 - 17:00 uur. Voor de leden van de vereniging is deze dag gratis en voor eten en drinken wordt gezorgd. U kunt zich tot 30 mei opgeven via het mailadres: ezelevenementenvne@gmail.com of telefoonnummer: 0297-340010
  Tijden demonstraties

  11.00 tot 11.30 uur Hoefbekapper
  11.30 tot 11.45 uur Merel met Iejoor vrije dressuur

  12.00 tot 12.30 uur Hoefbekapper
  12.30 tot 12.45 uur Merel met Iejoor vrije dressuur

  13.00 tot 13.45 uur Mieke Boode Schaapskudde Twente

  14.15 tot 14.30 uur Kees Tromp aangespannen rijden
  14.30 tot 14.45 uur Merel met Iejoor vrije dressuur

  15.00 tot 15.30 uur Gelegenheid om op de foto te gaan met een roofvogel*
  15.30 tot 16.30 uur Roofvogelshow Valkerij Rijssen*

  16.45 tot 17.00 uur Merel met Iejoor vrije dressuur

  * vogelshow zal met slecht weer geannuleerd worden

  Deze dag zijn er geen honden toegestaan mits het een begeleide
  hond is dit i.v.b.m veiligheid!
  Adres:
  Reininksweg 6 Deurningen tegenover parkeerplaats Golbach
  Voor meer informatie kijk ook op: www.ezelpretervebartels.nl

  INKLAPPEN