Ezel keuring

Er worden door ons per jaar een drietal keuringen georganiseerd. Twee algemene en een hengstenkeuring. Om deel te nemen aan deze keuringen moet u lid zijn van de vereniging en de ezels geregistreerd zijn in onze database.

De ezels worden voor de keuring ingeschreven op basis van ras, leeftijd en schofthoogte. Elke groep wordt beoordeeld door een vakkundige jury.

Tijdens deze ezel keuringen worden de ezels zowel veterinair als op gangen en exterieur gekeurd en speelt het karakter ook een belangrijke rol. Het keuren van ezels en mogelijk constateren van erfelijke afwijkingen is van groot belang.

Mediterrane Miniatuurezels, waarvan 3 generaties bekend zijn, worden na het behalen van 1 x A-premie of 2 x B-premie opgenomen in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Van de Nederlandse ezel Klasse I en II dient tenminste 1 generatie bekend te zijn en dienen zij 1x een A-premie of 2 x een B-premie behaald moeten hebben om opgenomen te worden in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Tevens nemen wij van elke gekeurde dekhengst een DNA-monster. Zodoende kunnen wij als stamboekvereniging samen met onze leden toezien op een verantwoorde fokkerij.

De keuringsdata zijn aan het begin van het jaar bekend en te vinden op de website, Facebook en worden daarnaast gepubliceerd in het verenigingsblad “de Balknoten”. De keuringsregels kunt u terugvinden in de fokreglementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Evenement details:

 • za
  07
  jul
  2018

  Evenement in Ees

  Ees

  Op zaterdag 7 juli is er een evenement in Ees.

  KLIK HIER voor meer informatie

  Geef u op voor een mooie ezelwandeling

  Zaterdag 7 juli as is het mogelijk om deel te nemen aan een mooie wandeling van ca 7 km tezamen met ezels.
  We starten om 11.00 uur vanuit Ees, een mooi pittoresk dorpje gelegen op de hondsrug in Drenthe. Tijdens de wandeling zijn er vele bezienswaardigheden, de route loopt dwars door het bos over voornamelijk zandpaden (route tevens geschikt voor sulkies).
  Voor een lunch wordt gezorgd. Deze zal plaatsvinden midden in het bos. Er zijn geen kosten aan verbonden, het wordt u aangeboden door de VNE.
  Parkeerplaatsen aanwezig ook voor trailers.
  U kunt zich opgeven (graag voor 5 juli) bij Kees Tromp emailadres: keesenali@zonnet.nl

  Ees ligt vlakbij Borger. Op- en Afslag N34 Ees zijn twee jaar geleden verplaatst. Vanaf zuidelijke richting afslag Ees/Exloo nemen. Vanaf noordelijke richting afslag Ees/Borger nemen

  INKLAPPEN