Ezel keuring

Er worden door ons per jaar een drietal keuringen georganiseerd. Twee algemene en een hengstenkeuring. Om deel te nemen aan deze keuringen moet u lid zijn van de vereniging en de ezels geregistreerd zijn in onze database.

De ezels worden voor de keuring ingeschreven op basis van ras, leeftijd en schofthoogte. Elke groep wordt beoordeeld door een vakkundige jury.

Tijdens deze ezel keuringen worden de ezels zowel veterinair als op gangen en exterieur gekeurd en speelt het karakter ook een belangrijke rol. Het keuren van ezels en mogelijk constateren van erfelijke afwijkingen is van groot belang.

Mediterrane Miniatuurezels, waarvan 3 generaties bekend zijn, worden na het behalen van 1 x A-premie of 2 x B-premie opgenomen in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Van de Nederlandse ezel Klasse I en II dient tenminste 1 generatie bekend te zijn en dienen zij 1x een A-premie of 2 x een B-premie behaald moeten hebben om opgenomen te worden in het hoofdstamboek.
Na 3 x A-premie krijgt het dier het predicaat preferent.

Tevens nemen wij van elke gekeurde dekhengst een DNA-monster. Zodoende kunnen wij als stamboekvereniging samen met onze leden toezien op een verantwoorde fokkerij.

De keuringsdata zijn aan het begin van het jaar bekend en te vinden op de website, Facebook en worden daarnaast gepubliceerd in het verenigingsblad “de Balknoten”. De keuringsregels kunt u terugvinden in de fokreglementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Evenement details:

 • za
  19
  jan
  2019

  2e Fokkersdag

  Wegens het succes van de 1e Fokkersdag dit jaar, organiseren wij ook in 2019 een Fokkersdag.
  De datum is 19 januari 2019.

  KLIK HIER voor meer informatie


  Dierenarts Aukje van Sommeren zal een lezing houden over erfelijkheid. Ook is er ruimte om over dit of andere onderwerpen vragen te stellen.
  Aanvang is 13:00 uur met koffie/thee en wat lekkers
  Afsluiting is rond 16:00 uur.

  Locatie: Aaltje aan de Linie
  Zegheweg 49
  3931MR Woudenberg.

  Aanmelden voor 16 januari bij Ineke Groenendijk (ook vragen kunnen gelijk met de aanmelding doorgegeven worden).
  a.m.groenendijk1@kpnmail.nl

  Voor leden is deze dag gratis, introducés betalen 7,50 euro

  INKLAPPEN